lördag 11 juni 2011

Johanna återanvänder...






Häromdagen klippte vi av lite gamla slitna jeans till shorts här hemma och sedan dess har jag gått och funderat på vad jag skulle kunna använda allt det överblivna jeanstyget till. Herr J påminde mig om hur jag brukar sucka över att gitarrstället inte passar in med resten av inredningen och på mindre än en timme hade jag av ett svart enkelt gitarrställ gjort ett (enligt mig) coolt denim-gitarrställ!

Jag rev helt enkelt smala remsor av det gamla jeanstyget och surrade det runt gitarrstället. Då och då fäste jag tyget med små trådar som lossande från jeanstyget genom att snurra dem ett par varv runt tyget och därefter slå en knut.

Återanvändning när den är som bäst!

fredag 10 juni 2011

Då blir jag glad!



När Herr J precis blev klar med ett stort, stort skolarbete och kommer hem med ett fång vackert rosa rosor och säger "tack för att du stått ut med mig", då blir jag himla glad! 

Jag hoppas ni har en jättehärlig fredagskväll. Här hemma har vi myst ner oss i soffan, lyssnar på härlig musik och ska strax sätta igång med ett parti yatzy :)

torsdag 9 juni 2011

Duggregn






Idag njuter vi med små medel här hemma, vilket enligt mig är det bästa sättet att njuta en regning sommardag som den här. Medan himlen öppnar sig och slår lätta droppar mot fönsterrutan är luften fortfarande varm och vi sitter vid köksbordet med fönstret på glänt och hör naturen leka utanför. När sista regndroppen landar i gräset kvittrar det till i syrénhäcken utanför och det tar bara några sekunder innan det får gensvar. Det är en härlig dag! 
Jag har haft en liten bloggpaus men känner nu äntligen hur inspirationen har funnit sin väg tillbaka till. Jag är så glad att ni är så många som fortsatt kika in hos mig, det värmer! 

Jag måste förresten tipsa om det supergoda iskaffet som min fina syster Ullis gjorde igår. Vi (herr J!) testade att göra det igårkväll och det var hur gott som helst! Tips tips!! 


onsdag 8 juni 2011



Häromkvällen blev Herr J vansinnigt sugen på hallonpaj. Vi hade köpt hem hallon inför att syster Ullis skulle komma på besök i helgen men hann aldrig använda dem, därav låg det ett paket i frysen och ropade att de så gärna ville bli en mumsig hallonpaj. 

Jag tog det som fanns hemma och den blev hur god som helst och gick supersnabbt att göra. Nästa gång (oh yes, jag kommer baka denna lilla hallonskatt fler gånger!) ska jag nog testa att strö över grovhackad mörk choklad. Har någon testat det? Dessutom skulle det säkert vara väldigt gott med lite kardemumma i också.

Johannas hallonsmulpaj
250 g hallon + lite socker att strö över
125 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 dl havregryn
1/2 dl russin
1-2 dl grovhackade valnötter

Smörj formen. Bred ut hallonen och strö över lite socker (hur mycket beror på hur söt du vill pajen ska bli). 
Nyp ihop smör, vetemjöl, socker, havregryn, russin och valnötter till en smuldeg och strö över hallonen. Grädda på 200 grader i 20 minuter. Servera med vaniljglass!

måndag 6 juni 2011

Sigfrid Rudbergs Diversehandel, ett måste!




Det är nog få läsare som undgått att min absoluta favoritinredningsbutik är Sigfrid Rudbergs Diversehandel som ligger i Gårdby på Öland. I helgen besöktes butiken tillsammmans med min kära syster Ullis och vi blir båda lika lyriska. Tänk att det kan rymmas så mycket fint på ett och samma ställe, lägg därefter till att det finns supermumsig fika och en härligt lummig trädgård att sitta och mysa i också. Befinner ni er ute på vägarna i sommar är Sigfrid Rudbergs Diversehandel ett måste (det är iofs ett måste annars också).

Idag har vi det lite molnigare så jag tror jag passar på att få lite skolarbete gjort. Igårkväll bakade vi förresten en liten spontanhallonpaj här hemma och eftersom den blev sådär fantastiskt god som bara en spontanhallonpaj kan bli så bara måste jag ju dela med mig av receptet senare.

Härlig helg



Vilken sommarhelg det har varit! Min härliga syster Ullis (kika in på hennes urmysiga blogg Ullis gröna och sköna!) har varit här på besök och vi har bara hittat på massa sommarmys, såsom promenerat runt i solskenet i kortbyxor och pratat och skrattat, ätit glass, fikat på mysiga fik med lummiga trädgårdar, strosat på stan, spelat piano och ätit god mat. Jag har turen att ha två fantastiska systrar och de är mina bästa vänner.

Även idag strålar solen och jag och Herr J har suttit i varsin solstol på baksidan med tidningar, böcker och kaffe. 
Bilderna som bjuds på idag togs under gårdagens besök på Gårdby café och lanthandel. Åker ni dit får ni passa på att fika på den underbart goda rabarberpajen, ojojoj så gott! Fler bilder därifrån kommer i veckan, de hade fått in jättemycket fint (som vanligt).