söndag 24 juli 2011

Syskonkärlek


Mina systrar har alltid pysslat mycket med mig, lillasystern. När jag städade här hemma häromdagen hittade jag denna lilla kopp. Den drejade jag 97 med hjälp (säkert massor) av min fina syster Ullis när hon gick på en konstfolkhögskola, för även om jag bara var tio år så fick jag också skapa och prova på. Så har det alltid varit, även då jag varit lillasyster har alltid mina systrar låtit mig prova det jag varit nyfiken på. De har gett mig mod att göra allt jag vill göra. 
Nu får den lilla koppen stå framme på köksbordet och påminna mig om mina systrar, att vi alltid har varandra.

fredag 22 juli 2011

Fredagsfika...Jag tror inte att jag är den enda som varje fredag bara mååste ha mitt fredagsfika, idag var det extra lyxigt fika. Mammas kanelbullar är helt enkelt de bästa. Jag vet inte vad det kan vara för särskild ingrediens som gör dem så fantastiska, men jag gissar att det kan vara en extra skopa kärlek och omtänksamhet.

onsdag 20 juli 2011

Äppelkaka...


När det kommer gäster tycker jag ofta att det är kul att baka något jag inte bakat förut. På det sättet kan jag, förhoppningsvis, bli lika överraskad som gästerna. 
Ikväll hade vi Herr J's familj över på en mysig fika. Jag och Herr J hade förberett en förvånansvärt enkel kaka som var fylld av äppel, kanel, mandelmassa och toppad med massor av grovt hackade pistagenötter. Receptet hittade vi i Sommarens söta, men eftersom tiden blev knapp han vi inte göra farinfrostingen de har på kakan i boken. Men tro mig, den var helt fenomenalt god ändå! Vi serverade den med en stor skopa gräddglass. Tips tips!

Har ni tips?Mitt i mitt lilla kaos sitter jag i med ELLE Interiör i knäet, kaffekoppen nära och tankarna på tusen olika inredningsprojekt. Både igår och idag har jag haft långa telefonsamtal med min pappa om huruvida mina projekt är genomförbara eller inte. Han är bra på sådant, min pappa. Just nu hjälper han min spåna kring två skärmväggar och ett soffbord. Eftersom Herr J och jag lever tvättäkta compact living i vår lägenhet har jag alltid planer på hur vi kan få mer plats. Vår vita vardag börjar få slut på förvaringsutrymmen.
Bor ni också litet/har ni bott litet? Jag tar jättegärna emot tips på hur man utnyttjar lägenhetens yta till max.

Hoppas ni har en härlig onsdag!

tisdag 12 juli 2011

Allt är inte svart och vitt...

Lite nytt i köket.

Dynor från Åhléns.

En blomma som står lääänge.

... men vårt kök har visst blivit det. Idag fyndade vi finfina 
dynor på Åhléns och de är härliga både för ögat och baken.
När jag häromdagen cyklade förbi blomsteraffären fick en
fin vit minns-inte-vad-den-heter-snittblomma följa med hem
och den verkar stå hur länge som helst. Skönt tycker jag, eftersom
det såhär på sommaren är skönast att ligga och slappa ute i solen
snarare än att passa blommor :)

fredag 8 juli 2011

Min kära syster
Min syster Ullis är helt fantastisk i köket och hon slutar aldrig att överraska sina gäster vid middagsbord och picknickfilt. När det vankades kalas för ett par veckor sedan hade hon gjort de ljuvligaste små jordgubbsbakelserna jag smakat och sett!! Har vi tur lägger hon upp ett litet recept på dem i sin blogg, då skulle alla sommarkalas vara räddade. käraste syster, kan inte du bjuda oss på ett recept på dessa vackra små delikatesser? :)Hoppas ni har en härlig sommardag. Här börjar det molna på så jag tar och slår mig ner vid pianot en stund.

tisdag 5 juli 2011

mycket att stå i...Små näpna blommor från pappas trädgård.

Jag och Herr J har nu varit på resande fot i tre veckor, så när vi i söndags landade hemma i vår vita vardag var det ovant att börja laga mat, städa och vattna blommor igen. Men efter att ha varit bortrest såhär länge blir jag väldigt sugen på att baka massa sommarsött och fixa omkring i lägenheten. Låg och bläddrade i mina bakböcker igår och märkte att jag har mycket att stå i nu i sommar :)