tisdag 4 oktober 2011

Bran flake bars



Idag svepte en härlig höstdag in över den lilla staden där jag bor och trots att min kära sambo imorse åkte iväg utan husnyckel med med min cykelnyckel (detta upptäcktes en kvart innan jag skulle ha föreläsning 45 minuters promenadväg bort) så blev dagen väldigt härlig. Just nu sitter jag med en kopp kaffe och äter upp den sista bran flake baren som jag gjorde häromdagen. De är fantastiskt goda så jag hoppas ni vågar prova på dem.

Receptet är ursprungligen ur Två systrars söta och endast mindre justeringar har gjorts (ibland finns ju inte allt i skafferiet).

1,5 dl jordnötssmör (köp den goda, ekologiska utan onödiga tillsatser)
1,5 dl mörk sirap
3 msk farinsocker
3 dl lätt krossade fullkornsflingor
1 dl grovhackade mandlar (eller de nötter du gillar bäst)
1 dl solrosfrön
1 dl russin

Värm jordnötssmör, sirap och farinsocker på låg värme tills allt smält samman. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i jordnötssmeten medan den är varm. Häll ut i smord avlång bakform och låt stå i kylen 20-40 min. Stjälp upp på skärbräda och skär i lagom stora munsbitar.
Njut!

Ha nu en riktigt härlig tisdag!

2 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Vilken start på dagen du fick igår ;)

Men så goda dina bars ser ut. Jag gillar visserligen inte russin men allt annat är ju supergott - dessa kanske jag testar någon dag.

Jag önskar dig en härlig höstdag!
Kram Sofia

Kari sa...

Nam, de så kjempegode ut. En oppskrift jeg gjerne prøver.
En god dag til deg. Klem, Kari