måndag 28 februari 2011

"Vad ska man göra när man är förälskad?"
Snabbfotade de små söta skålarna från Miljögården som jag bara inte kunde låta stå kvar i butiken idag. Ni som tittat er omkring här på bloggen förut har kanske sett att jag har dessa i rosa, men vad ska man göra när man blir förälskad? Krukorna fick vara med på bild än en gång :)

Det där med att okynneshandla...

Kruka från Miljögården samt ljuslyktor från Presentverkstan.
Idag tog jag med Herr J på en promenad bort till den söta butiken Mormors Fönster. Min tanke var att bara kika lite om något nytt kommit in, inte handla. Inte handla! Men jag brukar alltid hitta något jag inte kan skiljas ifrån och idag var inget undantag. Jag blinkade med stora ögon mot Herr J, en blick som sa "vi kan väl inte lämna dem här!" och snäll som han är vandrade vi senare ut med två vackra krukor samt två vackra små skålar, allt från Miljögården. En kruka fick, tillsammans med en Mårbacka agera modell direkt. Älskar den matta vita färgen och det faktum att de är lite sneda (vilket passar utmärkt bland våra vingliga pinnstolar och knakande pallar).Kaffepaus...

Somliga får migrän av att äta choklad,
andra av att låta bli.
-Ruth Gottberg

Jag vill inte vara den som gör smygreklam för Marabou, men jisses va god deras "macadamia & honey" är till kaffet!
Åter till studierna!

Att få på korgen...Idag är det grått utanför våra fönster och både jag och Herr J har skola att ta tag i. Herr J sitter redan försjunken i sina böcker och jag ska ta tag i mina studier strax, men först drömmer jag mig bort till vårpicknicks bland knoppande krokusar. 
Snart... snart! 
Då ska förstås vår söta picknickkorg få följa med! 


Skolan var det ja... kaffe och en chokladbit till det kanske?

söndag 27 februari 2011

Varm chokladkaka med vispgrädde...

Idag har vi haft huset fullt av härligt goda vänner. När man får oväntat besök tycker jag att en riktigt kladdig chokladkaka är det absolut enklaste att bjuda på (det finns väl knappt någon som inte älskar varm chokladkaka med vispgrädde?). Mitt bästa recept kommer från Rosendahls, den blir superkladdig :) Dessutom fick jag idag chansen att använda den nya slickepotten från Rice samt den lilla mjölkkannan jag fyndade på Indiska igår. 


Utesluter begreppet choklad tesen om den fria viljan?

Om att lägga saker på hyllan...

Vi möblerade om salongen häromdagen och nu har vi även satt upp hyllan vi köpte på Indiska igår. Efter många diskussioner mellan mig och Herr J lyckades vi bestämma oss för vad som skulle vara uppe på hyllan. Jag hade även velat ha någon ljuslykta och en liten vas på den, men de måste vara tillräckligt smala för att lyckas klämmas in på den inte allt för breda hyllan. Har ni några roliga tips på annat som skulle kunna vara vackert att ha på den?
lördag 26 februari 2011

"Dags att flirta lite extra med Herr J..."

Bild från ikea.se


Jag och Herr J sitter och funderar på en byrå till hallen. När man bor litet och mysigt måste man skapa bra förvaringsmöjligheter. Eftersom vi gjorde om klädkammaren till en studio har våra kläder fått ta plats i den lilla garderoben och nu känner vi att det är dags att utöka klädförvaringen. Skulle det då inte vara underbart att slå två flugor i en smäll och införskaffa denna vackra spegelbyrå? Dags att flirta lite extra med Herr J tror jag :)

Vintern blomstrar

Lila tulpaner fick följa med hem från stan idag...

... åh jag kan knappt se mig mätt på dem!Idag frågade jag Herr J om han visste vart en av mina tidningar var, det visste han. Den ligger i den vita korgen i hallen!
När jag går ut i hallen snurrar jag ett varv och konstaterar att vi har sex vita korgar i hallen. Har det gått för långt då?

Med hem från stan följde ännu en liten mjölkkanna (den stod på Indiska och bara längtade efter att få komma hem till oss!) samt en fin vägghylla, också den från Indiska. Jag köpte även mitt puder, även då det svider lite i kroppen när jag tänker på allt mysigt man skulle kunna göra för de pengarna.
Nu tror jag att det är kaffedags!

Helgfrukost!Att vakna upp på lördagsmorgonen och veta att det strax ska vankas lång helgfrukost gör minsann lördagen om möjligt än mer härlig. 

Nu är det dags att kicka igång denna dagen!

Psst! Skålar och muggar kommer från IB Laursen, kökshanddukar och enkla äggkoppar från Åhléns. Den fina mjölkkannan jag köpte igår fick göra premiär på frukostbordet (tror att den kommer från Interstil).

fredag 25 februari 2011

Lördagsgodiset...?

... dessvärre inte för min del. Dessa sötsaker är fotograferade på Gårdby Lanthandel sist jag var där. Men visst vore det mysigt att ha en hylla med vackra glasburkar fyllda med vackert färgsprakande godis. Det ska ju tilläggas att det är en dröm som inte skulle fungera i teorin, i vårt hem skulle de inte "vara fyllda med färgsprakande godis" särskilt länge. Både jag och herr J säger att ingen av oss är speciellt förtjusta i godis, men om det väl finns så äter man tills man inte ens vill se en godisbit igen. Hur kommer det sig egentligen? 

Idag ska jag ge mig ut en sväng på stan. Tvärr är det dags att fylla på mineralpuderlagret. Visst känns det tråkigt att lägga ut flera hundralappar på någonting som andra inte ens märker!

Vad ska ni hitta på en lördag som denna?

Herr J överraskar...


Efter en hel eftermiddag i massa mysiga affärer kom jag hem till en lägenhet där Herr J hade handlat mat och smaksatt olivolja (som ni kanske minns var det han som köpte den där flaskan just för att  göra lite gott till maten, men medan den var tom passade jag på att flytta omkring den i lägenheten :P). 
Visst blev det vackert!

Med mig hem från shoppingturen följde tre vackra pelargoner, en fin mjölkkanna samt en slickepott från rice.
Tack söta S för en mysig eftermiddag!


Psst! Igår kväll möblerade jag om salongen... igen! Är det fler än jag som bara inte kan sluta möblera om?
Herr J suckade lite när han hjälpte mig bära runt pianot, soffan m.m. Men det blev fint! Ska försöka få upp en bild imorgon! 

Jag behöver Ordning&reda!


Psst! Jag fullkomligt älskar att organisera allt jag har i pärmar!

Nu ska jag och en god vän ge oss ut för en shoppingtur. Tänkte handla med några pelargoner hem :) 

torsdag 24 februari 2011

Behöver jag säga mer?

Nyponsoppa med vaniljglass, grädde och mandelbiskvier...
Behöver jag säga mer? :)

Som ni kanske märker här i bloggen så gillar jag vardagslyx. En fika är alltså inget jag tackar nej till. Idag tog vi åter en tur till Kullzénska... ojojoj så mysigt och gott!

Psst! Jag är sååå glad att ni är så många som börjat kika in hos mig. Stooor kram till er alla!

"Nu blev det lite tomt..."


Herr J fyndande en vacker flaska på Sigfrid Rudbergs Diversehandel
(det är inte bara jag som gillar inredning hemma hos oss).
Flaskan kommer från IB Laursen.Nya vackra pelargoner vi fick av mamma häromdagen.

Nu blev det lite tomt... 
I några dagar har vi haft min fina mamma på besök. Det har varit mysigt att ha henne här att pyssla om och bli ompysslad av.
Stor kram till dig mamma, du är bäst!

Om att råka handla för sakens skull...

Kryddhyllan fulladdad med färska godsaker


Just nu sitter jag med datorn i knät och en kopp kaffe i handen. För ett tag sedan var vi på Ikea för att köpa en hylla att ha ovanför soffan, men väl framme på ikea var just vår hylla slut och shoppingsugna som vi var köpte vi istället två andra hyllor (som ingen av oss egentligen gillade). Dumt! Så igår åkte vi tillbaka och bytte mot den hyllan vi ville ha från början och det känns bra :)


onsdag 23 februari 2011

"Är jag den enda..?"Är jag den enda, här i vårt avlånga land som, som aldrig lär mig att bullarna till semlor ska skäras upp så att toppen är mindre än botten? Det är inte så att jag inte minns det alls, det är bara det att jag väntar tills jag skurit upp alla bullarna innan jag minns det. 
Om ni är som jag så är jag heller inte den enda som kan intyga att semlorna blir lika goda i alla fall!