torsdag 8 september 2011

kanelbulle med mjölk


Igår tog jag och Herr J oss äntligen för att baka kanelbullar här hemma. Det är en sak som vi ofta säger till varandra när det kommer över lite vänner; "vi skulle haft några påsar med kanelbullar i frysen nu". Av någon anledning är det så att jag inte brukar baka saker med jäst eftersom de måste jäääsa lääänge. För en som blir sötsugen och vill ha sött direkt är två timmars väntetid alldeles, alldeles för lång tid. Men nu passade vi på att göra bullarna direkt efter att middagen ätits, smart drag. Nu har vi massa kanelbullar i frysen (och några i magen!). Jag har förresten märkt att det är ganska mysigt att ha en deg som står i köket och jäser medan man själv läser en tidning, spelar piano eller gör något annat trevligt. Nästa gång det blir dags att baka tror jag att jag ska dra till med syltbullar, ni vet sådana med socker på.

Som ni skymtar på bilden har väldens största bokhylla tagit plats i lägenheten, det är den största expedit-hyllan man kunde köpa och vi är supernöjda med all förvaring den ger. Dessutom avskärmar den svårt "sovrum", eller det som ska bli ett sovrum. Ni ska få se :)

Ha en fin torsdag!  

6 kommentarer:

Ullis sa...

Ser ut att bli jätte fint!! Och bilderna är lika läckra som vanligt! Längtar tills vi träffas så att du kan visa mig hur du gör...
kramar

Elina sa...

Kanelbullar är höst tycker jag, och så gott!!!

Anonym sa...

Hej min fina Johanna! Vilka underbara bilder och så blir det med alla vackra berätttelser ert mysiga studentliv i Kalmar. Jag vänder tåget och kommer. Tänk att jag också blir omnämnd. Dina mårbacka ska planteras om i större nerkrupit när jag kommer hem. Sen ska det bli fart på dem. Soppan och rågbullarna bil jag ha recept på. En svängig tågkram från mamma

Dessi - Home and desire sa...

Det är perfekt att ha några paket bullar i frysen! Jag slängde ihop nutellasnurror nu när jag gjorde kanelbullar också. Blev helt makalöst goda! :)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Bättre med en stor bokhylla än en massa kaos. ;-)
Härligt att få ordning på saker, och just Expedithyllorna är ju himla snygga.

Kanelbullar ja...det har jag gått och sagt att jag ska baka i ett par månader... För himla gott är det!

Hoppas du får en riktigt fin helg!

Ullis sa...

Hej igen syster! Du har en award att hämta hos mig, för din fina blogg!
Kramar i massor