tisdag 13 december 2011

Lucia
Glad lucia på er! 
Idag har vi verkligen kämpat med att trycka in lite luciakänsla mellan regnrusk och föreläsningar. Något jag inte vill missa på Lucia är det fina luciatåg man kan se på svt tidigt, tidigt på morgonen. Det påminner mig om när jag och alla mina fina vänner från gymnasietiden började tränade julsånger redan i oktober och hur vi sedan på luciadagen stod i den kalla kyrkan, spänt väntande på att tåga in med levande ljus och vackra kransar i håret. Det saknar jag!
Jag vill heller inte missa luciafikat. På lunchen tog vi bara lite kaffe och några tryfflar (oj, det är sådan lyx att ha i kylskåpet!), men nu ikväll plockade vi fram lussekatterna och tog en extrafika. Jag gillar extrafika :)

Hoppas ni har en fin kväll!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, visst är det fint med Lucia. (Även om vår började med två lyftkranar utanför fönstret kl 7, gissa om sambon blev glad ;). Lucia på gymnasiet är ett sånt där fint minne och visst hade det varit mysigt att vara där och titta. Extra fika är fin fika enligt mig, fortsätt med det.
Kram kram T
Ps. Lika härliga bilder som vanligt. Blir så inspirerad!

Vardaxlyx sa...

Fantastisk inspirerande bilder du lägger ut. Jag får önska dig en trevlig onsdag!
Kramkram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja, ett par extrafika nu och då skadar inte. :-)

I Norge firas inte Lucia alls på samma sätt som i Sverige. Det är väl egentligen bara på dagis det firas. Jag som dessutom tillbringade kvällen med att resa fick ingen Lucia med mig alls. Men jag överlever, har ju iaf fått komma hem till Sverige en tur. :-)

Ha det gott!