söndag 1 maj 2011

Söndagsbilder... och sockerkringlor

Vilken härlig dag idag blev! Här hemma började vi dagen med frukost på sängen och därefter har vi fortsatt lata oss, hela dagen. Egentligen borde man boka in söndagen som dagen då inga måsten finns. Kanske var det just eftersom jag inte behövde göra någonting idag (förutom massa skolarbete) som jag blev sugen på att baka sockerkringlor. Dessa har jag bakat ett par gånger tidigare och varje gång jag bakar dem förvånas jag över att jag inte bakar dem oftare. De är otroligt enkla, supergoda och innehåller bara fyra ingredienser. Receptet hittar du i Rosendahls Trädgårdscafé. Egentligen skulle jag även ha bakat en banankaka idag men eftersom kravbananerna var slut i affären valde jag att vänta med kakan någon dag.  

Sockerkringlorna serverades tillsammans med en espresso i kopparna Herr J köpte i lördags, jag fullkomligt älskar dem :)

Kika in på Fabriken för härliga söndagsbilder!

Godkväll!

4 kommentarer:

Ullis sa...

Jag har en liten krylltott här hemma som älskar att både baka och äta kringlor, så kanske det blir några i veckan för oss också.
Gillar också kopparna, hälsa herr J det!
Kram
Ullis

Fröken Fräken sa...

Men oj vad fikasugen jag blev nu! De där verkade ju så enkla att även jag skulle kunna baka dem. Kanske :-D

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilket härligt söndagsmys!
Baka är verkligen en evighet sedan jag gjorde. Blir liksom aldrig av. Men jag vet en hemma som skulle bli överlycklig om jag snodde ihop några kanelbullar... :-)

Hoppas du har en fin tisdag!

Anonym sa...

Jag bara storlängtar till nästa gång du svänger ihop dina delikata kringlor igen, de sätter verkligen guldkant på vår fina tillvaro! :)

Puss