måndag 5 september 2011

idag lyxar vi till det

Idag har vi riktigt höstrusk i den lilla staden. Det blåser ordentligt och på föreläsningen i förmiddags satt jag med en stor halsduk på. Japp, det är höst. För mig (och säkert för många andra) är soppa en riktig höstmåltid. Här hemma har vi några favoriter, men den som alltid hamnar som nummer ett är Ullis tomatsoppa som är gjord på färska tomater och färsk basilika. Den kan dessutom göras helt ekologisk och det gillas. Vi gjorde en stor sats igår så att det räckte till lunch idag. Vi passade även på att göra Leilas rågbullar till (recept hittar du i a piece of cake), vilken kombo! Bullarna och soppan, ahh, fantastiskt gott. Ren måndagslyx!

7 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Åh, jag älskar soppa! Och nybakt bröd. Jag har planer på att göra detta ikväll - fast här blir det nog morotssoppa, tror jag :)

Visst kan du odla chilin inomhus - det går alldeles utmärkt. Jag tror till och med att du då kan så den när som helst på året. Testa vettja! :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

caisa k. sa...

mums va gott det låter!!
fin-fin bild oxå.

ha en fin fortsättning på dagen.
kram.

Lantligt i smultronbacken sa...

Såg verkligen gott ut. Jag älskar alla sorters soppa (nästan iaf) men gör dem allt för sällan. Nybakat bröd till är toppen. Önskar att jag kunde ta mig i kragen och baka lite bröd men så länge förkylningen sitte ri så blir det soffläge.

Kram Teres

Vita Hemligheter sa...

Men oj oj så gott och härligt lyxigt!!
Ha det bra!
Kram Emma

Ullis sa...

mums mums! Och bilden är fantastisk! Som jag sa, den passar i en kokbok!
Ha det fint syster!
Ullis

mariaemb. sa...

MUMS, det där låter väldigt väldigt gott! Jag har dessutom en stor basilika som behöver användas innan nätterna blir för kalla. Ekologisk, det är min melodi! Tack!

Ha en fin vecka!
Kram

Farsan sa...

Mmm...jag vet hur god den soppan är, fick den hos Ullis för ett tag sedan...men det jag fick hos dej häromveckan var då inte fy skam det heller min kära lilla dotter:-)